Kuře s bazalkou marinované v limetce
50 min.
Ingredience
- 40gramůBazalka
- 2kusyLimetka
- 45mililitrůOlej stolní
- 455gramůKuřecí prsa
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
19 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
885 mg
Postup přípravy
- 1Na marinádu smícháme v misce šťávu z limetek, nasekané bazalkové listy najemno a řepkový olej.
- 2Kuře osolíme, propícháme vidličkou nebo nožem a dáme do nádoby s mělkým dnem. Zalijeme marinádou, pořádně marinádu rozetřeme na kousky masa a necháme naložené 8 hodin nebo nejlépe přes noc.
- 3Naložené kuře dáme na pánev a smažíme na mírném plameni 20-30 minut. Zbylou marinádu si necháme stranou.
- 4Na pánev nemusíme přidávat olej, protože dostatek oleje je už v marinádě a kuře se nepřipeče.
- 5Bude-li to během pečení potřeba, potíráme kuře zbylou marinádou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.