Kuře s bazalkou marinované v limetce

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
19 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
885 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na marinádu smícháme v misce šťávu z limetek, nasekané bazalkové listy najemno a řepkový olej.
  • 2
    Kuře osolíme, propícháme vidličkou nebo nožem a dáme do nádoby s mělkým dnem. Zalijeme marinádou, pořádně marinádu rozetřeme na kousky masa a necháme naložené 8 hodin nebo nejlépe přes noc.
  • 3
    Naložené kuře dáme na pánev a smažíme na mírném plameni 20-30 minut. Zbylou marinádu si necháme stranou.
  • 4
    Na pánev nemusíme přidávat olej, protože dostatek oleje je už v marinádě a kuře se nepřipeče.
  • 5
    Bude-li to během pečení potřeba, potíráme kuře zbylou marinádou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.