Kuře s čínskou barbrecue marinádou

135 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
798 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
43 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme čínskou barbecue marinádu. Smícháme červené víno, med, chilli koření, mleté hořčičné semínko, přivedeme k varu a necháme vychladnout.
  • 2
    Polovinou marinády potřeme kuře, dáme ho na rošt pekáče a v troubě rozehřáté na 200°C pečeme 75-90 minut. Během pečení poléváme zbylou marinádou. Píchneme-li do kuřete a vytéká čirá šťáva, je už hotové. Přikryjeme ho alobalem, jakmile začne maso hnědnout.
  • 3
    Upečené kuře naporcujeme, podáváme s pečenou rýži.
  • 4
    K přípravě pečené rýže použijeme wok pánev. Na pánvi rozehřejeme 2 lžičky arašídového oleje, přilejeme rozšlehaná vejce a mícháme, začnou-li tuhnout, stáhneme je z ohně. Rozehřejeme zbytek oleje, přidáme nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek a na kostky nakrájené 2 plátky slaniny, 2-3 minuty opékáme. Pak vmícháme hrášek, sójovou omáčku, uvařenou rýži a ztuhlá vejce. Opékáme, dokud není vše dobře prohřáté.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.