Kuře s čínskou barbrecue marinádou
135 min.
Ingredience
- 200gramůRýže dlouhozrnná
- 1250gramůKuře
- 125mililitrůVíno červené
- 125mililitrůMed včelí
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaHořčičné semínko
- 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 2kusyVejce slepičí
- 4kusyCibulka jarní
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceOmáčka sójová
- 100gramůSlanina vepřová
- 200gramůHrášek mražený
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
798 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
43 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme čínskou barbecue marinádu. Smícháme červené víno, med, chilli koření, mleté hořčičné semínko, přivedeme k varu a necháme vychladnout.
- 2Polovinou marinády potřeme kuře, dáme ho na rošt pekáče a v troubě rozehřáté na 200°C pečeme 75-90 minut. Během pečení poléváme zbylou marinádou. Píchneme-li do kuřete a vytéká čirá šťáva, je už hotové. Přikryjeme ho alobalem, jakmile začne maso hnědnout.
- 3Upečené kuře naporcujeme, podáváme s pečenou rýži.
- 4K přípravě pečené rýže použijeme wok pánev. Na pánvi rozehřejeme 2 lžičky arašídového oleje, přilejeme rozšlehaná vejce a mícháme, začnou-li tuhnout, stáhneme je z ohně. Rozehřejeme zbytek oleje, přidáme nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek a na kostky nakrájené 2 plátky slaniny, 2-3 minuty opékáme. Pak vmícháme hrášek, sójovou omáčku, uvařenou rýži a ztuhlá vejce. Opékáme, dokud není vše dobře prohřáté.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.