Kuře s gyrosem a medem

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
43 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
174 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jako první připravíme marinádu, která se skládá z koření gyros nebo grilovacího koření na kuře, 3 lžic medu, 6 lžic kečupu, 3 lžic oleje, 3 stroužků rozdrceného česneku a 100 ml vody.
  • 2
    Omyté kuře rozdělíme na polovinu a vložíme do marinády. Maso necháme v marinádě 3 hodiny.
  • 3
    Potom kuře z marinády přendáme do pekáče. Během pečení maso obracíme, aby bylo všude propečené a hezky zbarvené. Pečeme přibližně 1 hodinu v troubě na 180°C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.