Kuře s gyrosem a medem
80 min.
Ingredience
- 1000gramůKuře
- 1lžíceKoření Gyros
- 3lžíceMed včelí
- 6lžicKečup
- 3lžíceOlej rostlinný
- 3stroužkyČesnek
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
43 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
174 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Jako první připravíme marinádu, která se skládá z koření gyros nebo grilovacího koření na kuře, 3 lžic medu, 6 lžic kečupu, 3 lžic oleje, 3 stroužků rozdrceného česneku a 100 ml vody.
- 2Omyté kuře rozdělíme na polovinu a vložíme do marinády. Maso necháme v marinádě 3 hodiny.
- 3Potom kuře z marinády přendáme do pekáče. Během pečení maso obracíme, aby bylo všude propečené a hezky zbarvené. Pečeme přibližně 1 hodinu v troubě na 180°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.