Kuře s hráškem a smetanou

75 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1200gramůKuře
    • 40gramůSlanina vepřová
    • 1lžičkaSůl
    • 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
    • 400gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
    • 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 2lžíceMáslo čerstvé
    • 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
887 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
64 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme do kastrolu a necháme zesklovatět. Přidáme omyté, osolené porce kuřete, podlijeme vlažnou vodou, pod pokličkou dusíme maso asi 50 minut.
  • 2
    Když je kuře měkké, vydusíme šťávu na tuk, přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou, rozšleháme a podle potřeby přilijeme trochu nálevu z hrášku. Chvíli povaříme, přidáme hrášek, máslo, vše prohřejeme. Nakonec pokrm podle chuti přisolíme.
  • 3
    Vhodnou přílohou jsou máslové noky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.