Kuře s klobásou v těstíčku
55 min.

Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 5gramůSůl
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůTuk
- 250gramůKuřecí prsa
- 250gramůKlobása Chorizo
- 200mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
36 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
945 mg
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Mouku a sůl smícháme v misce, uprostřed uděláme důlek a do důlku nalijeme rozšlehané vejce.
- 2Přidáme polovinu mléka a tekutinu postupně vařečkou zapracujeme do mouky.
- 3Směs rozmícháme na hladkou kaši, přilijeme zbytek mléka a vodu.
- 4Směs opět nahladko vymícháme, vzniklé těstíčko necháme nejméně hodinu odpočinout.
- 5Zapékací misky na jednotlivé porce nebo větší zapékací misku vymažeme tukem vypečeným z masa. Kuřecí maso a klobásu nakrájíme na kousky a upravíme do misek nebo jedné větší zapékací misky.
- 6Pokrm ohříváme 5 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Potom misky nebo misku vyjmeme, maso a klobásu přelijeme těstíčkem. Misky nesmějí být naplněné až po okraj, aby těsto při pečení nepřetékalo.
- 7Vrátíme do trouby a pečeme 35 minut dozlatova. Dvířka trouby nesmíme nejméně 30 minut otevírat.
- 8Pokrm podáváme horký. Můžeme jej přelít tukem vypečeným z masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.