Kuře s klobásou v těstíčku

55 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kusVejce slepičí
    • 5gramůSůl
    • 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 30gramůTuk
    • 250gramůKuřecí prsa
    • 250gramůKlobása Chorizo
    • 200mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
36 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
945 mg
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku a sůl smícháme v misce, uprostřed uděláme důlek a do důlku nalijeme rozšlehané vejce.
  • 2
    Přidáme polovinu mléka a tekutinu postupně vařečkou zapracujeme do mouky.
  • 3
    Směs rozmícháme na hladkou kaši, přilijeme zbytek mléka a vodu.
  • 4
    Směs opět nahladko vymícháme, vzniklé těstíčko necháme nejméně hodinu odpočinout.
  • 5
    Zapékací misky na jednotlivé porce nebo větší zapékací misku vymažeme tukem vypečeným z masa. Kuřecí maso a klobásu nakrájíme na kousky a upravíme do misek nebo jedné větší zapékací misky.
  • 6
    Pokrm ohříváme 5 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Potom misky nebo misku vyjmeme, maso a klobásu přelijeme těstíčkem. Misky nesmějí být naplněné až po okraj, aby těsto při pečení nepřetékalo.
  • 7
    Vrátíme do trouby a pečeme 35 minut dozlatova. Dvířka trouby nesmíme nejméně 30 minut otevírat.
  • 8
    Pokrm podáváme horký. Můžeme jej přelít tukem vypečeným z masa.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.