Kuře s křupavými lístky anýzové bazalky

55 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
53 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vezmeme misku, smícháme kuřecí maso nakrájené na nudličky, chilli papričky zlehka rozdrcené, česnek na jemno nasekaný, rybí a ústřicovou omáčku. Přikryjeme misku a vložíme alespoň na 35 minut marinovat do chladničky.
  • 2
    Do hluboké pánve WOK nalijeme 5 cm oleje a na středně silném ohni rozpálíme. Do horkého oleje hodíme na zkoušku 1 list anýzové bazalky. Když začne olej prskat, je připravený na smažení. Teď vložíme do oleje asi 3/4 lístků anýzové bazalky a téměř 1 minutu je smažíme. Jakmile budou krásně křupavné, vyjmeme je perforovanou naběračkou a položíme okapat na papírové ubrousky. Olej vylijeme.
  • 3
    V téže pánvi rozehřejeme asi 2 polévkové lžíce čerstvého oleje a restujeme na něm 3-4 minuty polovinu masa. Takto upravené maso vyjmeme a zopakujeme stejný postup i s druhou půlí masa. Jakmile je orestovaná i druhá půlka, přidáme k ní i první zpět do pánve.
  • 4
    Maso v pánvi zalijeme vývarem a přidáme cukr, přihodíme cibuli pokrájenou na tenké kroužky a sladkou papriku nakrájenou na menší kousky a smažíme ještě 1-2 minuty za stálého míchání. Vmícháme listy čerstvé bazalky a dokořeníme po ochutnání. Na talíři posypeme osmaženou anýzovou bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.