Kuře s marockým kořením a bylinkovým kuskusem
75 min.
Ingredience
- 60mililitrůOlej olivový
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 1lžíceKoření Orientální
- 2lžičkyPetržel - nať
- 375gramůKuskus
- 375mililitrůVývar drůbeží
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyCibulka jarní
- 80gramůMandle pražené solené
- 2lžičkyBylinky čerstvé - svazek
- 2kilogramyKuře
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1723 kcal
Bílkoviny
107 g
Tuky
97 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rozpůlíme 2 kuřata, každé o váze asi 1 kg, a potřeme je směsí, kterou připravíme smícháním olivového oleje s nastrouhanou citronovou kůrou a citronovou šťávou, marockým kořením a petrželovou natí.
- 2Rozehřejeme troubu na 200 °C. Potřená kuřata rozložíme na rošt pekáče a pečeme asi 1 hodinu, několikrát potřeme olejovou směsí.
- 3Drůbeží vývar s máslem a kolečky jarní cibulky přivedeme k varu a 1 minutu povaříme na mírném ohni. Do ohnivzdorné misky nasypeme kuskus, zalijeme vývarem, promícháme a zakryjeme pokličkou; necháme odstát 2 minuty, to stačí, aby kuskus vstřebal vývar. Přisypeme upražené mandle (pražíme 4-5 minut rozložené na plechu s pečicím papírem v troubě na 180 °C),směs zahradních bylinek a opět zamícháme.
- 4Upečené naporcované kuře podáváme s kuskusem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.