Kuře s marockým kořením a bylinkovým kuskusem

75 min.
Maroko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1723 kcal
Bílkoviny
107 g
Tuky
97 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpůlíme 2 kuřata, každé o váze asi 1 kg, a potřeme je směsí, kterou připravíme smícháním olivového oleje s nastrouhanou citronovou kůrou a citronovou šťávou, marockým kořením a petrželovou natí.
  • 2
    Rozehřejeme troubu na 200 °C. Potřená kuřata rozložíme na rošt pekáče a pečeme asi 1 hodinu, několikrát potřeme olejovou směsí.
  • 3
    Drůbeží vývar s máslem a kolečky jarní cibulky přivedeme k varu a 1 minutu povaříme na mírném ohni. Do ohnivzdorné misky nasypeme kuskus, zalijeme vývarem, promícháme a zakryjeme pokličkou; necháme odstát 2 minuty, to stačí, aby kuskus vstřebal vývar. Přisypeme upražené mandle (pražíme 4-5 minut rozložené na plechu s pečicím papírem v troubě na 180 °C),směs zahradních bylinek a opět zamícháme.
  • 4
    Upečené naporcované kuře podáváme s kuskusem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.