Kuře s nočky

90 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyCibule
    • 60gramůTuk
    • 1hrnekMouka polohrubá
    • 1200gramůKuře
    • 1lžičkaSůl
    • 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 1špetkaPaprika mletá sladká
    • 1kusVejce slepičí
    • 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
48 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpůlíme a osolíme kuře.
  • 2
    Zpěníme nakrájenou cibuli na tuku, přidáme mletou papriku, půlky kuřete a osmahneme, podlijeme vodou a doměkka dusíme.
  • 3
    Měkké vyndáme a rozdělíme na porce.
  • 4
    Štávu zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně a povaříme. Osolíme a na porce masa procedíme.
  • 5
    Nočky připravíme tak, že hustší těsto z polohrubé mouky, vejce, vody a soli nalijeme přes cedník na noky do vroucí osolené vody a povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.