Kuře s pastou tandoori

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
51 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
975 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřata omyjeme a nasekáme na čtvrtky, prsní část zatlačíme směrem dolů, abychom získali rovnější plochu na grilování. Pak kousky naskládáme do varné mísy nebo na plech, potřeme je umixovanou pastou tandoori. Ta se skládá ze dvou stroužků česneku, 20 g zázvoru, 1 lžíce kmínu, 1 lžičky kurkumy, 2 lžic limetkové šťávy a bílého jogurtu. Maso necháme odpočinout na několik hodin v ledničce, aby se pasta vsákla.
  • 2
    Rozehřejeme gril, kuřata položíme kůží nahoru na rošt, pod rošt dáme misku na šťávu, aby mohla odkapávat a zavřeme gril. Grilujeme přibližně 40 - 45 minut.
  • 3
    Když jsou kuřata hotová, obložíme je listy hlávkového salátu a nakládanou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.