Kuře s pastou tandoori
55 min.
Ingredience
- 2kilogramyKuře
- 2mililitryLimetková šťáva
- 150gramůSalát hlávkový
- 200gramůZelenina nakládaná
- Pasta tandoori
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůZázvor celý
- 1lžíceKmín mletý
- 1lžičkaKurkuma
- 2lžíceLimetková šťáva
- 110gramůJogurt bílý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
51 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
975 mg
Postup přípravy
- 1Kuřata omyjeme a nasekáme na čtvrtky, prsní část zatlačíme směrem dolů, abychom získali rovnější plochu na grilování. Pak kousky naskládáme do varné mísy nebo na plech, potřeme je umixovanou pastou tandoori. Ta se skládá ze dvou stroužků česneku, 20 g zázvoru, 1 lžíce kmínu, 1 lžičky kurkumy, 2 lžic limetkové šťávy a bílého jogurtu. Maso necháme odpočinout na několik hodin v ledničce, aby se pasta vsákla.
- 2Rozehřejeme gril, kuřata položíme kůží nahoru na rošt, pod rošt dáme misku na šťávu, aby mohla odkapávat a zavřeme gril. Grilujeme přibližně 40 - 45 minut.
- 3Když jsou kuřata hotová, obložíme je listy hlávkového salátu a nakládanou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.