Kuře s římským kmínem
25 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 450gramůKuřecí prsa
- 1lžíceKmín římský
- 1lžíceZázvor celý
- 1kusChilli paprička
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika žlutá
- 350gramůZelí čínské
- 2lžíceChilli omáčka
- 3lžíceOmáčka sojová světlá
- 100gramůSójové výhonky
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
9 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Papriky očistíme, zbavíme semen, nakrájíme na proužky, chilli papričku zbavíme semen, rozkrájíme na kolečka, čínské zelí pokrájíme a česnek prolisujeme.
- 2Kuřecí maso krájíme na tenké proužky, vložíme na rozehřátý olej do woku a za stálého míchání opékáme 5 minut. Přidáme česnek, nastrouhaný zázvor, chilli papričku, římský kmín a zamícháme. Poté do woku vložíme všechny papriky a opékáme dalších 5 minut. Následně do směsi vmícháme sójové výhonky, zelí, chilli omáčku, sójovou omáčku a vše zahříváme tak dlouho, dokud zelí nezavadne.
- 3Pokrm upravíme na předehřáté servírovací mísy, ozdobíme smaženým zázvorem, ihned servírujeme.
- 4Příprava smaženého zázvoru: Oloupaný zázvor pokrájíme na tenké plátky. Vložíme je do vysoké vrstvy rozehřátého oleje a smažíme půl minuty. Zázvor odkládáme na papírové utěrky, aby okapal přebytečný tuk.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.