Kuře se zelenou paprikou
40 min.
Ingredience
- 450gramůKuřecí prsa
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1lžíceSolamyl
- 1lžíceOcet rýžový
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžičkaCukr krupice
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceZázvor celý
- 1kusPaprika zelená
- 2kusyŽampiony čerstvé
- 3lžíceSójová pasta Miso
- 1stroužekČesnek
- 0,25kusPaprika žlutá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
9 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Papriku zbavíme semen, nakrájíme na kostky, žampiony na plátky a česnek prolisujeme. Kuřecí maso rozkrájíme na kostky o hraně cca 2 cm. Bílek rozšleháme v míse se Solamylem, do směsi vložíme kuřecí maso a obrátíme je, necháme 20 minut odstát. Rýžový ocet, sójovou omáčku a cukr rozmícháme v jiné misce.
- 2Ve woku rezehřejeme olej, přidáme kuřecí maso, opékáme 4 minuty do zlatova. Maso vyjmeme lopatkou s otvory, odložíme a udržujeme v teple.
- 3Do woku dáme česnek, nastrouhaný zázvor, papriku, žampiony a opékáme 2 minuty. Přidáme žlutou sójovou pastu (Miso), minutu zahříváme. Vmícháme směs s rýžovým octem, přidáme maso a opékáme 2 minuty.
- 4Hotový pokrm rozdělíme do nahřátých misek, ozdobíme kouskem žluté papriky nakrájené na tenké proužky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.