Kuře se zelenou paprikou

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
9 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriku zbavíme semen, nakrájíme na kostky, žampiony na plátky a česnek prolisujeme. Kuřecí maso rozkrájíme na kostky o hraně cca 2 cm. Bílek rozšleháme v míse se Solamylem, do směsi vložíme kuřecí maso a obrátíme je, necháme 20 minut odstát. Rýžový ocet, sójovou omáčku a cukr rozmícháme v jiné misce.
  • 2
    Ve woku rezehřejeme olej, přidáme kuřecí maso, opékáme 4 minuty do zlatova. Maso vyjmeme lopatkou s otvory, odložíme a udržujeme v teple.
  • 3
    Do woku dáme česnek, nastrouhaný zázvor, papriku, žampiony a opékáme 2 minuty. Přidáme žlutou sójovou pastu (Miso), minutu zahříváme. Vmícháme směs s rýžovým octem, přidáme maso a opékáme 2 minuty.
  • 4
    Hotový pokrm rozdělíme do nahřátých misek, ozdobíme kouskem žluté papriky nakrájené na tenké proužky a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.