Kuře se zelím na kmíně
85 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 250gramůZelí červené - sterilizované
- 2kusyCibule
- 3lžíceKoření grilovací
- 3gramySůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 4lžíceOlej stolní
- 5decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1017 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
71 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Dáme předehřát troubu na střední teplotu. Cibuli nasekáme nadrobno a rozložíme ji do tukem vymazané pečící nádoby.
- 2Ze sterilovaného zelí slijeme vodu a rozložíme je do nádoby na cibuli. Když je zelí příliš kyselé, propláchneme je pod tekoucí vodou.
- 3Kuře očistíme, naporcujeme a porce rozložíme na zelí v pečící nádobě, posypeme drceným kmínem, grilovacím kořením a mírně podlijeme vodou. Pečeme při střední teplotě za stálého podlévání, dokud maso nezměkne.
- 4Takto pečené kuře podáváme horké s vařenou rýží nebo s knedlíky, připravenými z bezlepkové mouky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.