Kuře se zelím na kmíně

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1017 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
71 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dáme předehřát troubu na střední teplotu. Cibuli nasekáme nadrobno a rozložíme ji do tukem vymazané pečící nádoby.
  • 2
    Ze sterilovaného zelí slijeme vodu a rozložíme je do nádoby na cibuli. Když je zelí příliš kyselé, propláchneme je pod tekoucí vodou.
  • 3
    Kuře očistíme, naporcujeme a porce rozložíme na zelí v pečící nádobě, posypeme drceným kmínem, grilovacím kořením a mírně podlijeme vodou. Pečeme při střední teplotě za stálého podlévání, dokud maso nezměkne.
  • 4
    Takto pečené kuře podáváme horké s vařenou rýží nebo s knedlíky, připravenými z bezlepkové mouky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.