Kuře smažené ve sněhovém těstíčku
55 min.
Ingredience
- 1500gramůKuře
- 5kusůVejce slepičí
- 5lžicMouka pšeničná hladká
- 2lžičkySůl
- 250gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1184 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
101 g
Sacharidy
2 g
Cukr
447 mg
Vápník
64 mg
Postup přípravy
- 1Velké vykuchané omyté kuře osušíme, samostatně oddělíme celou zadní část za stehny a zbytek rozpůlíme a zbavíme kůže a konců křídel. Ostrým nožem maso nařízneme a pak ho seškrabováním oddělujeme od kosti. Obnaženou kost vždy opatrně vykroutíme nebo odřízneme. Takto se odstraňují jen větší kosti, jako je stehenní, prsní, klíční a hřbetní. Drobnější kosti neodstraňujeme. Kosti a kůži použijeme na vývar.
- 2Vykostěné maso nakrájíme tak, aby vzniklo 5 přibližně stejných porcí, které dobře naklepeme a osolíme.
- 3Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, osolíme ho, přidáme žloutky a mouku a vařečkou vše lehce promícháme na hustě tekoucí těstíčko.
- 4Připravené řízky v těstíčku namáčíme a smažíme je ve vysoké velké pánvi na rozpáleném sádle 10 minut z obou stran. Zpočátku řízky osmažíme prudce po obou stranách a když zčervenají, zvolna je dosmažíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.