Kuře v houbové omáčce
60 min.

Ingredience
- 1200gramůKuře
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 150gramůHouby čerstvé
- 250gramůZakysaná smetana
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 1litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1180 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
73 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, omyté a osušené kuře naporcujeme a částečně vykostíme. Maso opečeme v kastrole na másle dorůžova. Přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a zpěníme ji. Porce kuřete osolíme, podlijeme vývarem a přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby. Dusíme asi 15 minut a podle potřeby přiléváme vývar. Měkké maso vyjmeme a šťávu zalijeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou. Omáčku ještě 5-10 minut povaříme, vložíme porce kuřete a vše prohřejeme. Můžeme podávat s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.