Kuře v houbové omáčce

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1180 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
73 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné, omyté a osušené kuře naporcujeme a částečně vykostíme. Maso opečeme v kastrole na másle dorůžova. Přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a zpěníme ji. Porce kuřete osolíme, podlijeme vývarem a přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby. Dusíme asi 15 minut a podle potřeby přiléváme vývar. Měkké maso vyjmeme a šťávu zalijeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou. Omáčku ještě 5-10 minut povaříme, vložíme porce kuřete a vše prohřejeme. Můžeme podávat s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.