Kuře v páře z Jün-nanu
120 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1500gramůKuře
- 1lžičkaSůl
- 6kusůZázvor celý
- 750mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceVíno rýžové čínské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1072 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
61 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso nakrájíme na kousky a v osolené vodě povaříme asi 3 minuty. Scedíme a propláchneme pod studenou vodou.
- 2Do silnostěnného hrnce dáme pařák, rozložíme na něj maso, osolíme, přidáme plátky zázvoru a 5 cm kousky cibulky, pokapeme vývarem a vínem.
- 3Do hrnce nalijeme vodu, přiklopíme a vaříme cca 2 hodiny.
- 4Občas přilijeme do hrnce vodu. Z hotového masa odstraníme zázvor, cibuli a tuk.
- 5Podáváme silný vývar v miskách a maso zvlášť, doplněné omáčkami k namáčení. Zdobíme cibulkou. Můžeme doplnit rýží a špenátovými listy, vařenými rovněž v páře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.