Kuře v páře z Jün-nanu

120 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1072 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
61 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso nakrájíme na kousky a v osolené vodě povaříme asi 3 minuty. Scedíme a propláchneme pod studenou vodou.
  • 2
    Do silnostěnného hrnce dáme pařák, rozložíme na něj maso, osolíme, přidáme plátky zázvoru a 5 cm kousky cibulky, pokapeme vývarem a vínem.
  • 3
    Do hrnce nalijeme vodu, přiklopíme a vaříme cca 2 hodiny.
  • 4
    Občas přilijeme do hrnce vodu. Z hotového masa odstraníme zázvor, cibuli a tuk.
  • 5
    Podáváme silný vývar v miskách a maso zvlášť, doplněné omáčkami k namáčení. Zdobíme cibulkou. Můžeme doplnit rýží a špenátovými listy, vařenými rovněž v páře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.