Kuře v rajském protlaku

40 min.
Maďarsko

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 80gramůPetržel kudrnka
    • 20gramůMouka pšeničná hladká
    • 8gramůSůl
    • 1litrVoda pitná
    • 1000gramůKuřecí stehna
    • 50gramůSádlo vepřové škvařené
    • 150gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
22 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
543 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme nasekanou petrželku a chvíli necháme zpěnit. Vložíme kuřecí stehenní řízky nakrájené na menší kusy a zprudka orestujeme. Podlijeme trochou vody a zakryté dusíme do poloměkka. Potom maso posuneme ke kraji kastrolu a vypečenou šťávu zasypeme moukou a osmahneme. Přidáme protlak, sůl a ještě chvíli opékáme. Přilijeme vodu, promícháme s masem a necháme dusit, až je maso měkké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.