Kuře v rajském protlaku
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 80gramůPetržel kudrnka
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 8gramůSůl
- 1litrVoda pitná
- 1000gramůKuřecí stehna
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 150gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
22 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
543 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme nasekanou petrželku a chvíli necháme zpěnit. Vložíme kuřecí stehenní řízky nakrájené na menší kusy a zprudka orestujeme. Podlijeme trochou vody a zakryté dusíme do poloměkka. Potom maso posuneme ke kraji kastrolu a vypečenou šťávu zasypeme moukou a osmahneme. Přidáme protlak, sůl a ještě chvíli opékáme. Přilijeme vodu, promícháme s masem a necháme dusit, až je maso měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.