Kuře zapečené s rajčaty a bílými fazolemi

90 min.
Evropa

Ingredience

    • 50gramůSlanina vepřová
    • 2kusyCibule
    • 1stroužekČesnek
    • 1lžičkaBazalka
    • 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
    • 1500gramůKuřecí prsa
    • 125mililitrůVývar drůbeží
    • 4lžíceVíno bílé
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 300gramůFazole bílé sterilované
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
16 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu a oloupané cibule pokrájíme na malé kostičky, prolisujeme 1 stroužek česneku, nasekáme bazalku a konzervovaná loupaná rajčata necháme okapat a rozmačkáme je.
  • 2
    Ve velké pánvi za 2-3 minuty dokřupava opečeme slaninu, vyjmeme ji, odložíme a na vypečeném tuku osmahneme kuřecí kousky. Když zhnědnou, vložíme je do zapékací mísy a v pánvi dáme opékat cibuli s česnekem. Když cibule změkne, přimícháme směs k opečenému masu.
  • 3
    Do pánve pak nalijeme drůbeží vývar a víno, přidáme rozmačkaná rajčata, bazalku a cukr, uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme na středním plameni. Když omáčka zhoustne, přidáme okapané fazole.
  • 4
    Opečené maso s cibulovou směsí posypeme slaninou, přelijeme omáčkou s fazolemi a zakryté vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Při této teplotě pečeme 60 minut.
  • 5
    Hotové kuřecí maso rozdělíme na talíře, obložíme fazolemi s rajčaty a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.