Kuře zapečené s rajčaty a bílými fazolemi
90 min.
Ingredience
- 50gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaBazalka
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1500gramůKuřecí prsa
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 4lžíceVíno bílé
- 1lžičkaCukr krupice
- 300gramůFazole bílé sterilované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
16 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Slaninu a oloupané cibule pokrájíme na malé kostičky, prolisujeme 1 stroužek česneku, nasekáme bazalku a konzervovaná loupaná rajčata necháme okapat a rozmačkáme je.
- 2Ve velké pánvi za 2-3 minuty dokřupava opečeme slaninu, vyjmeme ji, odložíme a na vypečeném tuku osmahneme kuřecí kousky. Když zhnědnou, vložíme je do zapékací mísy a v pánvi dáme opékat cibuli s česnekem. Když cibule změkne, přimícháme směs k opečenému masu.
- 3Do pánve pak nalijeme drůbeží vývar a víno, přidáme rozmačkaná rajčata, bazalku a cukr, uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme na středním plameni. Když omáčka zhoustne, přidáme okapané fazole.
- 4Opečené maso s cibulovou směsí posypeme slaninou, přelijeme omáčkou s fazolemi a zakryté vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Při této teplotě pečeme 60 minut.
- 5Hotové kuřecí maso rozdělíme na talíře, obložíme fazolemi s rajčaty a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.