Kuře ze žampióny a smetanou

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2032 kcal
Bílkoviny
112 g
Tuky
86 g
Sacharidy
192 g
Vláknina
10 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kuře rozčtvrtíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Následně porce opatrně opečeme na horkém másle.
  • 2
    Zvlášť podusíme žampióny a cibulky na kousku másla. Podlijeme je pouze mírně.
  • 3
    Opečené kuře dáme do kastrolu, přilijeme šťávu z hub a cibulek, víno a dusíme zhruba 15 minut. Následně přilijeme ke kuřeti smetanu se zakvedlanou polohrubou moukou a dusíme ještě 10 minut.
  • 4
    Jakmile je maso měkké, do omáčky přilijeme žloutek rozmíchaný v troše sladké smetany, řádně rozmícháme, již nevaříme.
  • 5
    Kuře podáváme obložené dušenými houbami s cibulkami.
  • 6
    Jako přílohu podáváme rýži.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.