Kuře ze žampióny a smetanou
55 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 1šálekSmetana 12% (konzumní)
- 1kusSůl
- 1kusCitrony
- 1lžíceMouka polohrubá
- 0,1litrVíno bílé
- 1šálekŽampiony čerstvé
- 1šálekCibulka jarní
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2032 kcal
Bílkoviny
112 g
Tuky
86 g
Sacharidy
192 g
Vláknina
10 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté kuře rozčtvrtíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Následně porce opatrně opečeme na horkém másle.
- 2Zvlášť podusíme žampióny a cibulky na kousku másla. Podlijeme je pouze mírně.
- 3Opečené kuře dáme do kastrolu, přilijeme šťávu z hub a cibulek, víno a dusíme zhruba 15 minut. Následně přilijeme ke kuřeti smetanu se zakvedlanou polohrubou moukou a dusíme ještě 10 minut.
- 4Jakmile je maso měkké, do omáčky přilijeme žloutek rozmíchaný v troše sladké smetany, řádně rozmícháme, již nevaříme.
- 5Kuře podáváme obložené dušenými houbami s cibulkami.
- 6Jako přílohu podáváme rýži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.