Kuřecí a fazolové enchiladas
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule červená
- 2kusyPaprika červená
- 3kusyChilli paprička
- 4lžíceKoriandr čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceKmín drcený
- 6kusůKuřecí prsa
- 400gramůFazole červené sterilované
- 200gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 1lžičkaCukr třtinový
- 10kusůTortilla
- 280gramůZakysaná smetana
- 200gramůSýr Čedar
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 700mililitrůRajčata sekaná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
19 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na dvou lžících oleje opečeme na plátky nakrájenou červenou cibuli, plátky papriky, dvě nasekané chilli papričky a nasekaný koriandr. Přidáme jeden stroužek utřeného česneku a 10 minut restujeme do měkka.
- 2Poté přidáme dvě lžičky kmínu a minutu povaříme.
- 3Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a opečeme je na zbylém oleji.
- 4Smažené kuřecí kousky vmícháme do zeleniny, přidáme také fazole, zbylý koriandr a 150 ml passaty.
- 5Zbylou passatu smícháme se zbylým česnekem, kořením a cukrem. Dáme stranou.
- 6Do tortill rozdělíme kuřecí směs, trochu passaty a srolujeme je. Zbylou passatu nalijeme do zapékací misky a naskládáme na ni tortilly. Poté pokapeme zakysanou smetanou, ozdobíme zbylou chilli papričkou nakrájenou na plátky a posypeme strouhaným sýrem.
- 7Pečeme 30 minut na 200 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.