Kuřecí bujón s nočky a estragonem
30 min.
Ingredience
- 100gramůKrůtí prsa
- 70gramůJátra krůtí
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVejce slepičí
- 1litrBohatý Bujón Kuřecí
- 1lžíceEstragon
- 2špetkySůl bylinková
- 2špetkyPepř bílý
- Voda na vaření noček
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
200 mg
Cukr
304 mg
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutek a bílek zvlášť. Omytá a osušená krůtí prsa a játra pomeleme na masovém strojku. Pomleté maso v míse důkladně promícháme se smetanou, pak přidáme žloutek, sůl a bílý pepř. Zvlášť vyšleháme bílek, který přimícháme do masové směsi.
- 2Z omyté čerstvé snítky estragonu (pelyňku) otrháme drobné lístky (asi 1 lžíce) a pokrájíme je nadrobno. Bylinku rozdělíme do talířů.
- 3V jednom hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. V druhém hrnci ohřejeme kuřecí bujón. Lžičkou nabíráme nočky a opatrně je pokládáme do vařící vody. Vaří se krátce, jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, rozdělíme je do talířů s estragonem. Každou porci zalijeme horkým bujónem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.