Kuřecí čtvrtky pečené se zeleninou
60 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí čtvrtky
- 20gramůKedlubna
- 20gramůFazole bílé sterilované
- 20gramůOlej rostlinný
- 20gramůMrkev kořen
- 30gramůKvěták
- 200mililitrůVoda pitná
- 20gramůHrášek v mírně slaném nálevu
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
36 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
4 g
Cukr
696 mg
Postup přípravy
- 1Mrkev, květák a kedlubnu očistíme a pokrájíme.
- 2Kuřecí čtvrtky, mírně posolené, orestujeme na plotně v pekáči na oleji, poté přilijeme vodu a v předehřáté troubě pečeme. Poléváme výpekem a podle potřeby podlijeme. Když je maso poloměkké, přidáme zeleninu a dopečeme. V závěru pečení přidáme okapaný hrášek a fazole.
- 3Jako přílohu volíme chléb nebo vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.