Kuřecí domácí tlačenka
20 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí maso vařené
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 40gramůCeler bulvový
- 3lžíceHrášek mražený
- 200mililitrůVoda pitná
- Aspik
- 33gramůŽelatina
- 400mililitrůBohatý Bujón Kuřecí
- 0,5lžičkaOcet kvasný lihový
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
11 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vařené kuřecí maso bez kůže, vařenou cibuli, mrkev a celer (nejlépe z polévky) pokrájíme na kousky. Mražený hrášek dáme do rendlíku s vroucí vodou a 2 minuty povaříme, pak ho scedíme a necháme vychladnout.
- 2Do 400ml studeného čistého kuřecího bujónu zamícháme 1 sáček (33g) želatiny na tlačenku Necháme ji 5 minut nabobtnat. Pak bujón s nabobtnalou želatinou zahřejeme, stále mícháme a přivedeme k varu. Poté horkou želatinu odstavíme z plotny, dochutíme ji octem a necháme ji vychladnout na pokojovou teplotu.
- 3Do připravené menší formy, vyloženou mikrotenovým sáčkem, vložíme pokrájené maso, zeleninu s hráškem a zalijeme ji aspikem. Sáček uzavřeme a pokud možno zatížíme a dáme ji na 3-4 hodiny do chladničky.
- 4Poté ztuhnutou tlačenku můžeme nakrájet na porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.