Kuřecí frikasé se žampiony
70 min.
Ingredience
- 1špetkaMuškátový květ
- 1kusKuře
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1kusBobkový list
- 100gramůZelenina kořenová
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25kusCibule
- 80gramůŽampiony čerstvé
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1057 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
73 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
745 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci uvedeme do varu 1 l osolené vody, přidáme máslo, bobkový list, očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a rozporcované kuře. Vše uvaříme doměkka, kuře vyjmeme a stáhnuté z kůže uchováme na teplém místě.
- 2Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji scezeným vývarem a svaříme na hustou omáčku.
- 3Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky, udusíme na másle doměkka a vložíme je do omáčky. Přidáme špetku muškátu a citronovou šťávu.
- 4Nakonec do hotové omáčky vmícháme smetanu, zahustíme ji žloutky a nalijeme na kuře.
- 5Podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.