Kuřecí frikasé se žampiony

70 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1057 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
73 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
745 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci uvedeme do varu 1 l osolené vody, přidáme máslo, bobkový list, očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a rozporcované kuře. Vše uvaříme doměkka, kuře vyjmeme a stáhnuté z kůže uchováme na teplém místě.
  • 2
    Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji scezeným vývarem a svaříme na hustou omáčku.
  • 3
    Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky, udusíme na másle doměkka a vložíme je do omáčky. Přidáme špetku muškátu a citronovou šťávu.
  • 4
    Nakonec do hotové omáčky vmícháme smetanu, zahustíme ji žloutky a nalijeme na kuře.
  • 5
    Podáváme s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.