Kuřecí játra a vepřové maso v terině
170 min.
Ingredience
- 300gramůJátra kuřecí
- 300gramůVepřový bok
- 200gramůVepřová plec
- 1lžíceHusí sádlo
- 2kusyCibule
- 3lžíceBrandy
- 200gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibulka jarní
- 1kusVejce slepičí
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl mořská
- 4lžíceTymián čerstvý
- 1lžičkaSměs pěti vůní
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
66 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V pánvi opečeme na husím sádle (může být i vepřové sádlo) doměkka cibuli, asi 5 minut. Přidáme na kousky nakrájená játra a za stálého míchání opékáme dalších 5 minut. Přilejeme brandy, necháme pár sekund zahřát a zapálíme. Když plameny uhasnou, sporák vypneme.
- 2Vepřový bůček bez kosti i vepřovou plec pomeleme a důkladně promícháme s nakrájenou polovinou slaniny, přidáme opečená játra s cibulí, nasekané jarní cibulky, lžičku směsi koření quatre épices (černý pepř, bílý pepř, mletý hřebíček, mletý zázvor, muškátový oříšek – viz poznámka), vejce, smetanu, tymián, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Směs naplníme do teriny, ozdobíme plátky slaniny a přiklopenou nebo uzavřenou alobalem dáme do pekáče, do něhož nalijeme vařící vodu tak, aby sahala do poloviny teriny a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme 2 hodiny. Pokrm podáváme teplý nebo studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.