Kuřecí játra a vepřové maso v terině

170 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
66 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi opečeme na husím sádle (může být i vepřové sádlo) doměkka cibuli, asi 5 minut. Přidáme na kousky nakrájená játra a za stálého míchání opékáme dalších 5 minut. Přilejeme brandy, necháme pár sekund zahřát a zapálíme. Když plameny uhasnou, sporák vypneme.
  • 2
    Vepřový bůček bez kosti i vepřovou plec pomeleme a důkladně promícháme s nakrájenou polovinou slaniny, přidáme opečená játra s cibulí, nasekané jarní cibulky, lžičku směsi koření quatre épices (černý pepř, bílý pepř, mletý hřebíček, mletý zázvor, muškátový oříšek – viz poznámka), vejce, smetanu, tymián, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Směs naplníme do teriny, ozdobíme plátky slaniny a přiklopenou nebo uzavřenou alobalem dáme do pekáče, do něhož nalijeme vařící vodu tak, aby sahala do poloviny teriny a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme 2 hodiny. Pokrm podáváme teplý nebo studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.