Kuřecí játra s čínským zelím
50 min.
Ingredience
- 350gramůJátra kuřecí
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaZázvor celý
- 1kusChilli paprička
- 450gramůZelí čínské
- 350gramůNudle vaječné
- 2lžíceKečup
- 3lžíceOmáčka sójová
- 2kusyČesnek
- 50gramůŠkrob jemný kukuřičný gustin
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
12 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí játra zbavíme případného tuku a nakrájíme na malé kousky.
- 2Používáme při tom plastovou destičku na krájení, která se snadněji
- 3udržuje než prkénko.
- 4Ve woku rozehřejeme olej a játra na něm za stálého míchání na silném ohni prudce opékáme 2-3 minuty.
- 5Játra ochutíme nakrájenou chilli papričkou, prolisovaným česnekem a zázvorem a ještě zhruba minutu opékáme.
- 6V misce smícháme kečup, sójovou omáčku a kukuřičný škrob.
- 7Vzniklou řidší kaši použijeme později, nakrájíme čínské zelí nahrubo, nasypeme jej do woku a za stálého míchání opékáme, dokud nezačne vadnout.
- 8Směs ve woku přelijeme odloženou kaší s kečupem a sójovou omáčkou a za stálého míchání přivedeme k varu. Šťáva se tak zahustí.
- 9Předem uvařené nudle důkladně prohřejeme, rozdělíme do nahřátých misek, na ně upravíme kuřecí játra a čínským zelím a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.