Kuřecí játra s čínským zelím

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
12 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí játra zbavíme případného tuku a nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Používáme při tom plastovou destičku na krájení, která se snadněji
  • 3
    udržuje než prkénko.
  • 4
    Ve woku rozehřejeme olej a játra na něm za stálého míchání na silném ohni prudce opékáme 2-3 minuty.
  • 5
    Játra ochutíme nakrájenou chilli papričkou, prolisovaným česnekem a zázvorem a ještě zhruba minutu opékáme.
  • 6
    V misce smícháme kečup, sójovou omáčku a kukuřičný škrob.
  • 7
    Vzniklou řidší kaši použijeme později, nakrájíme čínské zelí nahrubo, nasypeme jej do woku a za stálého míchání opékáme, dokud nezačne vadnout.
  • 8
    Směs ve woku přelijeme odloženou kaší s kečupem a sójovou omáčkou a za stálého míchání přivedeme k varu. Šťáva se tak zahustí.
  • 9
    Předem uvařené nudle důkladně prohřejeme, rozdělíme do nahřátých misek, na ně upravíme kuřecí játra a čínským zelím a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.