Kuřecí karí na ghee s kokosem

75 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
34 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
793 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Strouhaný kokos vsypeme do misky a zalijeme horkou vodou. Necháme 20 minut nabobtnat, poté scedíme přes plátno a vymačkáme do misky.
  • 2
    Chilli papričky rozkrojíme, zbavíme pod tekoucí vodou semínek a posekáme nadrobno. Oloupeme česnek i zázvor a nakrájíme je na velmi tenké plátky.
  • 3
    Čtyři kuřecí stehna omyjeme a osušíme.
  • 4
    Troubu zapneme na 200°C (plyn na stupeň 6).
  • 5
    Ve velké pánvi rozpustíme ghee. Vložíme kuřecí stehna, opečeme po všech stranách do hněda a přendáme do pekáčku. Smícháme kokosové mléko (které jsme vyrobili ze strouhaného kokosu), jogurt, Maizenu, česnek, zázvor, chilli papričky, kari koření a římský kmín, směsí zalijeme porce kuřete.
  • 6
    Pečeme 35 minut. Podáváme ozdobené snítkami koriandru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.