Kuřecí kari s kokosem

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
14 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z kuřecích stehen odstraníme kůži, vykostíme je a nakrájíme na kousky. Olej rozehřejeme ve woku, maso na něm do zlatova osmahneme za stálého míchání.
  • 2
    Z okry odstraníme stopky, cibuli rozkrájíme na kolečka, česnek prolisujeme, vše přidáme k masu. Opékáme 3 minuty za stálého míchání. V misce smícháme kuřecí vývar, limetovou šťávu a kari pastu, vše přilijeme do woku, zamícháme, přiklopíme a na mírném plameni vaříme půl hodiny.
  • 3
    Kokosový krém hrubě nastrouháme, vmícháme do směsi a povaříme 5 minut. Přidáme na kostky nakrájený ananas, jogurt, pokrájený koriandr a vše prohřejeme 2 minuty za stálého míchání.
  • 4
    Pokrm ozdobíme klínky citronu, snítkami koriandru a servírujeme s vařenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.