Kuřecí kebaby s kuskusem
20 min.
Ingredience
- 84mililitrůOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 700gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžíceMed včelí
- 375gramůKuskus
- 3kusyRajčata Cherry
- 1kusOkurka salátová
- 30gramůRukola
- 60gramůMáta
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
27 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na kebab pro 4 osoby potřebujeme 8 ks špejlí, které na 30 minut namočíme do studené vody (špejle namáčíme, aby se při pečení nepřipalovaly).
- 2Marinádu připravíme smícháním 60 ml olivového oleje, 1 stroužku rozetřeného česneku, 1 lžičky mletého kmínu, 1 lžičky mletého koriandru, 1/2 lžičky mleté papriky, 2 lžícemi citronové šťávy a 1 lžíce medu.
- 3Nakrájené kostky (2x2 cm) kuřecího masa navlečeme na připravené špejle, namočíme do marinády a necháme je tam asi 30 minut.
- 4Špízy vytáhneme z marinády a položíme na barbecue gril nebo grilovací pánev a 6-8 minut opékáme. Otáčíme, aby se nepřipálily. Ke kuřecím špízům podáváme kuskusový salát. Ten připravíme z kuskusu uvařeného podle návodu na obalu. Ke kuskusu přimícháme 3 cherry rajčátka nakrájená na kousky, 1 na kostky nakrájenou okurku bez semen, 30 g salátu rukola, 60 g jemně nakrájené máty, 2 lžíce olivového oleje a 1 lžíci citronové šťávy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.