Kuřecí křidélka grilovaná
35 min.
Ingredience
- 1000gramůKuřecí křídla
- 60gramůMed včelí
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 4gramyKmín římský
- 4gramyKoriandr mletý
- 1gramPepř černý mletý
- 40gramůOlej olivový
- 20gramůTuk
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
43 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
496 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do misky nalijeme med, citronovou šťávu, olej, přidáme římský kmín, mletý koriandr a marinádu promícháme. Kuřecí křidélka omyjeme, osušíme a vložíme do marinády. Necháme marinovat několik hodin, nejlépe do druhého dne.
- 2Gril rozpálíme, rošt potřeme tukem, vyskládáme na něj křidélka a zvolna grilujeme, občas potíráme marinádou. Průběžně křidélka obracíme.
- 3Grilovaná křidélka upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.