Kuřecí křídla s česnekem a šalotkou
60 min.
Ingredience
- 1lžícePasta Sambal Oelek
- 1kusZázvor celý
- 5kusůŠalotka
- 8lžicOlej rostlinný
- 2kilogramyKuřecí křídla
- 8stroužkůČesnek
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
798 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
53 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
163 mg
Cukr
94 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme kuřecí křídla, která krátce vypereme ve vařící vodě. Křídla necháme okapat a vychladnout. Vychladlá kuřecí křídla potřeme pastou sambal se zázvorem.
- 2Šalotku omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek oloupeme a nasekáme na drobné kousky.
- 3Na rozpáleném oleji v pánvi wok osmažíme šalotku s česnekem. Smažíme jen krátce, dokud se obojí hezky nezbarví. Po osmažení je vyndáme ven z pánve.
- 4Následně budeme smažit kuřecí křídla. Při smažení křídla opatrně obracíme a pečeme tak dlouho, dokud nebudou měkká a dozlatova zbarvená. Můžeme případně podlít troškou vody.
- 5K usmaženým křídlům vrátíme zpět do pánve šalotku s česnekem a lehce promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.