Kuřecí maso na smetaně se žampiony (minutka)

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
30 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
213 mg
Cukr
393 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí svalovinu (prsa nebo stehna) opláchneme a přes vlákno nakrájíme na menší kousky. Maso na horkém tuku lehce osmahneme, zaprášíme prosátou moukou, přidáme máslo a omyté, na plátky nakrájené žampiony. Vše osmahneme, mírně osolíme a zastříkneme vodou a vínem. Dobře promícháme a krátce podusíme.
  • 2
    Nakonec přilijeme smetanu, ještě krátce podusíme a přisolíme.
  • 3
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 2. 3. 2016
Kuřecí maso na smetaně se žampiony (minutka)
Rychlá příprava,jen jsem dala podstatně více žampiónů než uvádí recept. Na 10 porcí cca 500 g. Může se vynechat část smetany a nahradit mlékem. Žampiony bych příště vkládala až do vařící šťávy. Jinak palec nahoru🙂