Kuřecí maso na smetaně se žampiony (minutka)
40 min.
Ingredience
- 100gramůTuk
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůSůl
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1000gramůKuřecí prsa
- 800mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1decilitrVíno bílé
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
30 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
213 mg
Cukr
393 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí svalovinu (prsa nebo stehna) opláchneme a přes vlákno nakrájíme na menší kousky. Maso na horkém tuku lehce osmahneme, zaprášíme prosátou moukou, přidáme máslo a omyté, na plátky nakrájené žampiony. Vše osmahneme, mírně osolíme a zastříkneme vodou a vínem. Dobře promícháme a krátce podusíme.
- 2Nakonec přilijeme smetanu, ještě krátce podusíme a přisolíme.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 2. 3. 2016
Kuřecí maso na smetaně se žampiony (minutka)
Rychlá příprava,jen jsem dala podstatně více žampiónů než uvádí recept. Na 10 porcí cca 500 g. Může se vynechat část smetany a nahradit mlékem. Žampiony bych příště vkládala až do vařící šťávy. Jinak palec nahoru🙂