Kuřecí maso s houbami v závorové marinádě

60 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
16 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
19 g
Cukr
917 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso opláchneme a osušíme, potom maso nakrájíme na nudličky. Zázvor (5 cm) oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Citronovou trávu nakrájíme na menší kousky. Kuřecí maso naložíme do marinády, která se skládá z nastrouhaného zázvoru a citronové trávy.
  • 2
    Brokolici vypereme a rozebereme na růžičky. Chilli papričky opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka. Potom omyjeme houby šhiitake (houževnatec jedlý) a pokrájíme na nudličky.
  • 3
    Na rozpáleném oleji osmažíme houby s chilli papričkami, po několika minutách přidáme brokolici. Směs smažíme dokud houby a brokolice nezměkne, potom vše vyndáme ven z pánve.
  • 4
    Jako další vložíme do pánve wok marinované maso a krátce osmahneme. Když je maso usmažené, ochutíme ho omáčkami - rybí, ústřicovou a sladkokyselou a vrátíme zpět do pánve k masu zeleninu. Pod směs nalijeme ještě asi 1 dl vody a ještě chvíli dusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.