Kuřecí maso s houbami v závorové marinádě
60 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí prsa
- 2kusyCitronová tráva
- 1kusZázvor celý
- 2kusyBrokolice
- 2kusyChilli paprička
- 4kusyShiitake houby
- 4lžíceOlej rostlinný
- 4lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceOmáčka sladkokyselá
- 2lžíceOmáčka ústřicová
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
16 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
19 g
Cukr
917 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso opláchneme a osušíme, potom maso nakrájíme na nudličky. Zázvor (5 cm) oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Citronovou trávu nakrájíme na menší kousky. Kuřecí maso naložíme do marinády, která se skládá z nastrouhaného zázvoru a citronové trávy.
- 2Brokolici vypereme a rozebereme na růžičky. Chilli papričky opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka. Potom omyjeme houby šhiitake (houževnatec jedlý) a pokrájíme na nudličky.
- 3Na rozpáleném oleji osmažíme houby s chilli papričkami, po několika minutách přidáme brokolici. Směs smažíme dokud houby a brokolice nezměkne, potom vše vyndáme ven z pánve.
- 4Jako další vložíme do pánve wok marinované maso a krátce osmahneme. Když je maso usmažené, ochutíme ho omáčkami - rybí, ústřicovou a sladkokyselou a vrátíme zpět do pánve k masu zeleninu. Pod směs nalijeme ještě asi 1 dl vody a ještě chvíli dusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.