Kuřecí maso s polentovými řezy

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
26 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Osolený vývar uvedeme do varu, vmícháme krupici a pod bodem varu vaříme 5 minut. Kaši natřeme ve vrstvě silné 1 cm na navlhčený plech a necháme vychladnout.
  • 2
    Chřest omyjeme, spodní třetinu oloupeme a konce odřízneme. Očištěné papriky, omytá rajčata a chřest nakrájíme na kolečka. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a vše smažíme asi 5 minut na 2 lžících oleje. Osolíme a opepříme.
  • 3
    Omytá kuřecí prsa osolíme, opepříme a opékáme na oleji z každé strany asi 5 minut.
  • 4
    Polentu potřeme rozpuštěným máslem s nastrouhaným sýrem a vypichujeme placičky. Opečeme je v troubě pod grilem.
  • 5
    Maso, zeleninu a polentu upravíme na talíře a pokrm ozdobíme bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.