Kuřecí maso s polentovými řezy
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4lžíceOlej olivový
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 250gramůChřest bílý
- 1kusPaprika žlutá
- 4kusyRajčata
- 4kusyKuřecí prsa
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 30gramůSýr Parmezán
- 1kusBazalka
- 150gramůKukuřičná krupice T 600
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
26 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Osolený vývar uvedeme do varu, vmícháme krupici a pod bodem varu vaříme 5 minut. Kaši natřeme ve vrstvě silné 1 cm na navlhčený plech a necháme vychladnout.
- 2Chřest omyjeme, spodní třetinu oloupeme a konce odřízneme. Očištěné papriky, omytá rajčata a chřest nakrájíme na kolečka. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a vše smažíme asi 5 minut na 2 lžících oleje. Osolíme a opepříme.
- 3Omytá kuřecí prsa osolíme, opepříme a opékáme na oleji z každé strany asi 5 minut.
- 4Polentu potřeme rozpuštěným máslem s nastrouhaným sýrem a vypichujeme placičky. Opečeme je v troubě pod grilem.
- 5Maso, zeleninu a polentu upravíme na talíře a pokrm ozdobíme bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.