Kuřecí maso se sójou, chilli a koriandrem
200 min.
Ingredience
- 700gramůKuřecí prsa
- 3lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 4lžíceOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
5 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
81 mg
Cukr
34 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme a namarinujeme kuřecí maso. K tomu použijeme keramickou misku do které vlijeme sójovou omáčku se sníženým obsahem soli, mirin (sladké japonské rýžové víno), sladkou sójovou omáčku, prolisovaný česnek a najemno nasekaný čerstvý koriandr. Do této směsi přidáme kuřecí prsíčka zbavená tučných částí, zakryjeme potravinovou fólií a v ledničce necháme marinovat 2-3 hodiny.
- 2Potom maso vyjmeme, dáme na plech a vložíme pod rozpálený gril na 15-20 minut.
- 3Za občasného podlévání pečeme dokud není maso měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.