Kuřecí maso v aspiku
50 min.
Ingredience
- 200gramůKuřecí prsa
- 1kusVejce slepičí
- 5gramůSůl
- 15gramůŽelatina
- 40gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 8gramůPaprika červená
- 20gramůOkurky nakládané
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
97 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
3 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
432 mg
Cukr
569 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, povaříme ve slané vodě 10 minut, scedíme a necháme okapat. Mezitím uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a nakrájíme kráječem na plátky. Želatinu namáčíme v horké vodě podle návodu na obalu.
- 2Připravíme si 4 stejné formičky jako na pudink, vypláchneme je hodně studenou vodou, na dno upravíme kousky masa, na ně položíme 2 plátky vařeného vejce, přisypeme 1 lžičku nakládaného hrášku, ozdobíme 1 plátkem červené papriky, 1 plátkem kyselé okurky a zalijeme želatinou. Dáme do lednice vychladit a podáváme jako předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.