Kuřecí na kari, kokosu a citronu
31 min.
Ingredience
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 50mililitrůKari pasta
- 400mililitrůMléko kokosové
- 20mililitrůOmáčka rybí
- 1lžičkaCukr třtinový
- 4lžíceKoriandr mletý
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 1stroužekČesnek
- 600gramůKuřecí prsa
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 0,5lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
33 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na wok pánvi na oleji smažíme dvě minuty plátky cibule a pokrájený stroužek česneku. Pak přidáme na dvě minuty kari pastu. Nakonec vložíme i mléko a vývar. Poté, co směs přivedeme k varu, vložíme i kostky kuřecího a vaříme ho dvacet minut.
- 2Pokrm ochutíme omáčkami, cukrem a kůrou a šťávou z poloviny citronu. Po třech minutách přisypeme koriandr a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.