Kuřecí paličky s koprem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
751 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
40 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí stehýnka (tzv. paličky) omyjeme, osušíme, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a kmínem. Omytý kopr drobně pokrájíme.
  • 2
    V hrnci si rozpálíme olej s máslem a kuřecí stehýnka osmažíme z každé strany do zlatova. Maso vyjmeme, na omastek dáme pokrájený kopr, promícháme, přidáme citrónovou šťávu a vložíme zpět kuřecí maso, které omočíme ve šťávě s koprem z každé strany. Přidáme opláchnutou mraženou baby karotku, přilijeme slepičí bujón, hrnec zakryjeme poklicí a při mírné teplotě dusíme asi 30 minut.
  • 3
    V 0,5 dl vody rozmícháme 1,5 lžíce kukuřičného škrobu (Maizeny).
  • 4
    Měkké maso s karotkou vyjmeme, rozdělíme na talíře. Rozmíchány škrob přimícháme do vývaru a za stálého míchání přivedeme k varu. Omáčka začne hned houstnout. Dochutíme ji případně solí (podle chuti i cukrem), lžicí přelijeme maso a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.