Kuřecí plátky s žampiony, sýrem a rýži

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
33 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malé bílé a hnědé žampiony očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Lahůdkovou cibulku a pórek očistíme, omyjeme, cibulku zešikma nakrájíme na kousky dlouhé 3-4 cm, pórek pokrájíme na tenké proužky. Petrželku kudrnku omyjeme a odložíme na ozdobu.
  • 2
    Omytá a osušená kuřecí prsa pokrájíme na plátky silné 7-8 mm. Z jedné strany je potřeme chilli olejem.
  • 3
    Jasmínovou rýži dobře promyjeme ve studené vodě. Dáme ji do cedníku a propláchneme pod tekoucí vodou. Dáme ji do hrnce, přilijeme vodu, zakryjeme poklicí a když přijde k varu, tak ji promícháme, zmírníme teplotu a pomalu ji vaříme 10 minut. Pak zakrytý hrnec odstavíme a rýži pod poklicí necháme 5 minut dojít.
  • 4
    Ve woku rozpálíme olej, na něm zprudka plátky masa restujeme dozlatova po 1 minutě z každé strany. Osolíme je, posypeme citronovým pepřem a vyjmeme z pánve. K tomu samému oleji přidáme lžíci másla. Když se rozpálí, za stálého míchání restujeme žampiony s cibulkou a pórkem přibližně 3 minuty, přimícháme sójovou omáčku, zalijeme zeleninovým bujonem, promícháme, přidáme smetanu a nastrouhaný sýr. Promícháváme do doby, až se sýr rozpustí a omáčka zhoustne.
  • 5
    Na talíře dáme jasmínovou rýži, k ni upravíme maso, které přelijeme houbovou omáčkou, rýži ozdobíme lístky petrželky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.