Kuřecí plátky s žampiony, sýrem a rýži
45 min.
Ingredience
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 6kusůCibulka jarní
- 1kusPórek
- 1lžícePetržel kudrnka
- 600gramůKuřecí prsa
- 1,5lžíceOlej chilli
- 220gramůRýže jasmínová
- 4,4decilitryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř citronový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1,5decilitryBujón zlatý zeleninový
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 70gramůSýr Čedar
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
33 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Malé bílé a hnědé žampiony očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Lahůdkovou cibulku a pórek očistíme, omyjeme, cibulku zešikma nakrájíme na kousky dlouhé 3-4 cm, pórek pokrájíme na tenké proužky. Petrželku kudrnku omyjeme a odložíme na ozdobu.
- 2Omytá a osušená kuřecí prsa pokrájíme na plátky silné 7-8 mm. Z jedné strany je potřeme chilli olejem.
- 3Jasmínovou rýži dobře promyjeme ve studené vodě. Dáme ji do cedníku a propláchneme pod tekoucí vodou. Dáme ji do hrnce, přilijeme vodu, zakryjeme poklicí a když přijde k varu, tak ji promícháme, zmírníme teplotu a pomalu ji vaříme 10 minut. Pak zakrytý hrnec odstavíme a rýži pod poklicí necháme 5 minut dojít.
- 4Ve woku rozpálíme olej, na něm zprudka plátky masa restujeme dozlatova po 1 minutě z každé strany. Osolíme je, posypeme citronovým pepřem a vyjmeme z pánve. K tomu samému oleji přidáme lžíci másla. Když se rozpálí, za stálého míchání restujeme žampiony s cibulkou a pórkem přibližně 3 minuty, přimícháme sójovou omáčku, zalijeme zeleninovým bujonem, promícháme, přidáme smetanu a nastrouhaný sýr. Promícháváme do doby, až se sýr rozpustí a omáčka zhoustne.
- 5Na talíře dáme jasmínovou rýži, k ni upravíme maso, které přelijeme houbovou omáčkou, rýži ozdobíme lístky petrželky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.