Kuřecí po thajsku

50 min.
Thajsko

Ingredience

    • 15kusůRajčata Cherry
    • 1lžíceOmáčka rybí
    • 1lžíceCukr třtinový
    • 3kusyCibulka jarní
    • 3lžíceOlej stolní
    • 500gramůKuřecí prsa
    • 400mililitrůMléko kokosové
    • 1hrstBambusové výhonky
    • 1špetkaSůl
    • 1kusLimetka
    • 3lžičkyKari pasta
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
30 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájenou cibulku na půlkolečka osmahneme ve vyšší pánvi, po třech minutách přidáme kari pastu a kůru z omyté limetky a ještě minutu smažíme.
  • 2
    Přidáme nakrájené maso, které necháme zatáhnout.
  • 3
    Přisypeme cukr, rybí omáčku a zalijeme kokosovým mlékem a vaříme bez pokličky.
  • 4
    Po pěti minutách přidáme bambusové výhonky a po dalších pěti minutách na půlky nakrájená rajčátka.
  • 5
    Příliš nemícháme, vaříme krátce, aby si rajčátka udržela tvar. Dle potřeby dochutíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.