Kuřecí polévka s čerstvým pórkem a vínem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1038 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
49 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Důkladně omyjeme a vypláchneme kuře, ze kterého jsme vyjmuli drůbky a odřízli krk. Vše dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme pórek a zázvor a přivedeme k varu. Vaříme asi 30 minut při mírné teplotě.
  • 2
    Po 30 minutách vyjmeme kuřecí krk, drůbky i zázvor z hrnce a dáme stranou.
  • 3
    Očištěnou a nakrájenou mrkev, na jemné nudličky, spolu s nasekanými celerovými řapíky a zbytkem pórku, nakrájeným na kolečka, vložíme do polévky s kuřetem a podle vlastní chuti osolíme. Přidáme víno a nudle a mírně povaříme dalších 15 minut, dokud není vše měkké.
  • 4
    Vyjmeme kuře, odstraníme kůži a obereme maso z kostí, nakrájíme na větší kousky a vrátíme do polévky.
  • 5
    Polévku podáváme s opečeným chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.