Kuřecí polévka s čerstvým pórkem a vínem
70 min.
Ingredience
- 2kusyPórek
- 2kusyCeler řapíkatý
- 40mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůNudle vaječné
- 1200gramůKuře
- 20gramůZázvor celý
- 1lžičkaSůl
- 2kusyMrkev kořen
- 1200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1038 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
49 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Důkladně omyjeme a vypláchneme kuře, ze kterého jsme vyjmuli drůbky a odřízli krk. Vše dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme pórek a zázvor a přivedeme k varu. Vaříme asi 30 minut při mírné teplotě.
- 2Po 30 minutách vyjmeme kuřecí krk, drůbky i zázvor z hrnce a dáme stranou.
- 3Očištěnou a nakrájenou mrkev, na jemné nudličky, spolu s nasekanými celerovými řapíky a zbytkem pórku, nakrájeným na kolečka, vložíme do polévky s kuřetem a podle vlastní chuti osolíme. Přidáme víno a nudle a mírně povaříme dalších 15 minut, dokud není vše měkké.
- 4Vyjmeme kuře, odstraníme kůži a obereme maso z kostí, nakrájíme na větší kousky a vrátíme do polévky.
- 5Polévku podáváme s opečeným chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.