Kuřecí polévka s čínskými houbami a bambusovými výhonky

105 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
22 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby namočíme do vody a necháme je nabobtnat, po třech hodinách je pak scedíme a nakrájíme na nudličky. Kuře očistíme, opláchneme a rozpůlíme. Celer, mrkev a cibuli očistíme, bambusové výhonky scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Do vroucí vody vložíme bujonové kostky a necháme je rozpustit. Do bujónu vložíme kuře, cibuli, celer, mrkev a petrželovou nať a na mírném plameni vaříme zhruba 70 minut.
  • 3
    Uvařené maso vyjmeme, vývar přecedíme do čistého hrnce. Do vroucího vývaru vložíme nudle, houby a vaříme 15 minut.
  • 4
    Zchladlé maso vykostíme a nakrájíme na kousky a spolu s bambusovými výhonky vložíme do téměř hotové polévky. Dochutíme sojovou omáčkou a pastou sambal oelek.
  • 5
    Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.