Kuřecí polévka s čínskými houbami a bambusovými výhonky
105 min.
Ingredience
- 5kusůBujón zeleninový
- 1kilogramKuře
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůPetržel - nať
- 80gramůCeler bulvový
- 60gramůCibule
- 50gramůNudle čínské vaječné
- 350gramůBambusové výhonky konzervované
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžícePasta Sambal Oelek
- 25gramůHouby Shitake sušené
- 1,8litryVoda pitná
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
22 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Houby namočíme do vody a necháme je nabobtnat, po třech hodinách je pak scedíme a nakrájíme na nudličky. Kuře očistíme, opláchneme a rozpůlíme. Celer, mrkev a cibuli očistíme, bambusové výhonky scedíme a necháme okapat.
- 2Do vroucí vody vložíme bujonové kostky a necháme je rozpustit. Do bujónu vložíme kuře, cibuli, celer, mrkev a petrželovou nať a na mírném plameni vaříme zhruba 70 minut.
- 3Uvařené maso vyjmeme, vývar přecedíme do čistého hrnce. Do vroucího vývaru vložíme nudle, houby a vaříme 15 minut.
- 4Zchladlé maso vykostíme a nakrájíme na kousky a spolu s bambusovými výhonky vložíme do téměř hotové polévky. Dochutíme sojovou omáčkou a pastou sambal oelek.
- 5Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.