Kuřecí přírodní řízek s žampiony
55 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí prsa
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůSýr Eidam cihla 45%
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
26 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
925 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme oblohu. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na jedné lžíci másla, hned vsypeme očištěné a na tenké plátky nakrájené žampiony a asi pět minut dusíme ve vlastní šťávě. Poté vmícháme rozšlehaná vejce, sůl a za stálého míchání necháme vejce ztuhnout.
- 2Kuřecí prsa naklepeme rukou jen velmi lehce, osolíme a po jedné straně obalíme v mouce. Tuto stranu ponoříme do vroucího másla s olejem a opékáme. Poté obrátíme a opékáme druhou stranu.
- 3Na opečené řízky naklademe oblohu, zasypeme strouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě zprudka opečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 16. 8. 2015
Kuřecí přírodní řízek s žampiony
Kuřecí přírodní řízek s žampiony je vhodnou variantou i při horkých letních dnech. Maso se krásně opeče a je měkoučké. Obloha je také hned hotová. Po kuchyni krásně voní cibulka a následně v ní i žampiony a jakmile vše zapečete se sýrem, máte jedinečné dílo, které je vhodnou variantou i pro návštěvy. Vypadá krásně a ještě líp chutná. Recept má od celé naší rodiny pět hvězdiček.