Kuřecí prsa na kari s citronovou trávou

40 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
21 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na kari pastu nakrájíme nahrubo citronovou trávu a oloupaný galgán, nasekáme listy kafrových limetek, pokrájíme šalotky a chilli papričky bez semínek. Vše vložíme do mixéru, přidáme kurkumu, krevetovou pastu, česnek a koriandrové kořeny a zpracujeme na hladkou pastu.
  • 2
    Ve woku rozpálíme olej, vsypeme rozdrcený česnek a na mírném ohni jej osmahneme dozlatova. Přidáme hotovou kari pastu a za stálého míchání cca 0.5 minuty prohřejeme. Vložíme vykostěná kuřecí prsa nakrájená na kousky a necháme je ve směsi důkladně obalit. Zalijeme vývarem a rybí omáčkou, přisypeme cukr a za stálého míchání cca 2 minuty povaříme.
  • 3
    Citronovou trávu rozkrojíme a rozdrtíme. Listy kafrových limet svineme do ruliček a napříč nakrájíme na prstýnky. Obojí přidáme ke směsi v pánvi a zvolna vaříme cca 10 minut. Dle potřeby můžeme přidat vodu.
  • 4
    Z hotové omáčky vyjmeme kousky citronové trávy, pokrm rozdělíme na talíře, dozdobíme limetkovými lístky, snítkami koriandru, nadrobno nasekanými praženými arašídy a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.