Kuřecí prsa na kari s citronovou trávou
40 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůKuřecí prsa
- 120mililitrůVývar drůbeží
- 1lžičkaCukr krupice
- 1kusCitronová tráva
- 2kusyLimetka kafrová
- 6lžičekKoriandr celý
- 2lžičkyOřechy burské pražené
- 3lžíceOmáčka rybí
- 45mililitrůOlej rostlinný
- Kari pasta
- 1kusCitronová tráva
- 1kusGalgan
- 2kusyLimetka kafrová
- 3kusyŠalotka
- 6kusůKoriandr celý
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyChilli paprička zelená
- 1lžičkaKrevetová pasta
- 1lžičkaKurkuma
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
21 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na kari pastu nakrájíme nahrubo citronovou trávu a oloupaný galgán, nasekáme listy kafrových limetek, pokrájíme šalotky a chilli papričky bez semínek. Vše vložíme do mixéru, přidáme kurkumu, krevetovou pastu, česnek a koriandrové kořeny a zpracujeme na hladkou pastu.
- 2Ve woku rozpálíme olej, vsypeme rozdrcený česnek a na mírném ohni jej osmahneme dozlatova. Přidáme hotovou kari pastu a za stálého míchání cca 0.5 minuty prohřejeme. Vložíme vykostěná kuřecí prsa nakrájená na kousky a necháme je ve směsi důkladně obalit. Zalijeme vývarem a rybí omáčkou, přisypeme cukr a za stálého míchání cca 2 minuty povaříme.
- 3Citronovou trávu rozkrojíme a rozdrtíme. Listy kafrových limet svineme do ruliček a napříč nakrájíme na prstýnky. Obojí přidáme ke směsi v pánvi a zvolna vaříme cca 10 minut. Dle potřeby můžeme přidat vodu.
- 4Z hotové omáčky vyjmeme kousky citronové trávy, pokrm rozdělíme na talíře, dozdobíme limetkovými lístky, snítkami koriandru, nadrobno nasekanými praženými arašídy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.