Kuřecí prsa na víně s estragonem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
31 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
255 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotky nakrájíme na nudličky, lístky estragonu nasekáme nahrubo, kuřecí prsa očistíme a obalíme v mouce, do které jsme zamíchali sůl a pepř.
  • 2
    Maso na másle osmažíme z obou stran dozlatova, poté přeložíme na talíř a držíme na teple. Do výpeku vlijeme olej, přidáme šalotku a necháme ji zpěnit. Poté přilijeme vývar, víno a většinu estragonu. Za častého míchání vaříme, až se omáčka zredukuje na polovinu. Do hotové omáčky vmícháme smetanu, zbylý estragon a vložíme kuřecí prsa. Vše zahřejeme, ale už nevaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.