Kuřecí prsa na víně s estragonem
45 min.
Ingredience
- 700gramůKuřecí prsa
- 70gramůŠalotka
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 1,5lžíceEstragon
- 250mililitrůVíno bílé
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
31 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
255 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Šalotky nakrájíme na nudličky, lístky estragonu nasekáme nahrubo, kuřecí prsa očistíme a obalíme v mouce, do které jsme zamíchali sůl a pepř.
- 2Maso na másle osmažíme z obou stran dozlatova, poté přeložíme na talíř a držíme na teple. Do výpeku vlijeme olej, přidáme šalotku a necháme ji zpěnit. Poté přilijeme vývar, víno a většinu estragonu. Za častého míchání vaříme, až se omáčka zredukuje na polovinu. Do hotové omáčky vmícháme smetanu, zbylý estragon a vložíme kuřecí prsa. Vše zahřejeme, ale už nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.