Kuřecí prsa obalovaná v arašídové pastě

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
865 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
61 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
14 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na 50 g plátky, které necháme stranou do dalšího použití.
  • 2
    Připravíme arašídovou pastu: Limetkové listy, sušené švestky a sušené chilli papričky nakrájíme. Všechny suroviny dáme do suché pánve, přidáme arašídy, cukr a stálým mícháním restujeme 4 minuty. Potom vše přeložíme do mixéru a rozmixujeme na hladkou pastu.
  • 3
    Příprava tempura mix: Do misky dáme kukuřičný škrob, přilijeme vodu, rozklepneme vejce a vše důkladně promícháme.
  • 4
    V misce smícháme dohromady arašídovou pastu s připravenou tempura mix, dobře promícháme. Vezmeme na plátky nakrájená kuřecí prsa a obalíme je v připravené směsi. V pánvi na rozpáleném oleji je po obou stranách osmažíme.
  • 5
    Do malé misky vymačkáme šťávu z 1 ks citrónu, přidáme sůl, pepř, vše dobře promícháme.
  • 6
    Osmažené řízky naporcujeme na jednotlivé talíře, ke každé porci přidáme citrónovou omáčku. Hotové jídlo s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.