Kuřecí prsa obalovaná v arašídové pastě
45 min.
Ingredience
- Arašídová pasta
- 250gramůArašídy
- 30gramůŠvestky sušené
- 3kusyChilli paprička sušená
- 3lžíceCukr krupice
- 200gramůKuřecí prsa
- 2decilitryVoda pitná
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 20gramůKafirové listy
- Omáčka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 1kusCitrony
- Tempura mix
- 60gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 2decilitryVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
865 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
61 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
14 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na 50 g plátky, které necháme stranou do dalšího použití.
- 2Připravíme arašídovou pastu: Limetkové listy, sušené švestky a sušené chilli papričky nakrájíme. Všechny suroviny dáme do suché pánve, přidáme arašídy, cukr a stálým mícháním restujeme 4 minuty. Potom vše přeložíme do mixéru a rozmixujeme na hladkou pastu.
- 3Příprava tempura mix: Do misky dáme kukuřičný škrob, přilijeme vodu, rozklepneme vejce a vše důkladně promícháme.
- 4V misce smícháme dohromady arašídovou pastu s připravenou tempura mix, dobře promícháme. Vezmeme na plátky nakrájená kuřecí prsa a obalíme je v připravené směsi. V pánvi na rozpáleném oleji je po obou stranách osmažíme.
- 5Do malé misky vymačkáme šťávu z 1 ks citrónu, přidáme sůl, pepř, vše dobře promícháme.
- 6Osmažené řízky naporcujeme na jednotlivé talíře, ke každé porci přidáme citrónovou omáčku. Hotové jídlo s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.