Kuřecí prsa s citronovým sirupem

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
15 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá kuřecí prsa pokrájíme na 1-2 cm tenké nudličky. Připravíme si marinádu: v míse rozmícháme dohladka 2 lžíce sójové omáčky se žloutkem. Přidáme 2 lžíce Sherry brandy a 1,5 lžíce Maizeny. Maso v marinádě promícháme a necháme odležet 15 minut.
  • 2
    Lahůdkovou cibulku očistíme omyjeme, pokrájíme na kolečka a odložíme do misky.
  • 3
    Do talíře nasypeme hladkou mouku. Marinované kousky masa obalíme v mouce, kterou jsme smíchali se sezamovými semínky. Obalené kousky masa smažíme ve woku na rozpáleném oleji dozlatova. Usmažené maso vyjmeme z tuku a necháme na papírové utěrce odkapat.
  • 4
    V menším hrnci připravíme citronový sirup. Dáme do něj 2 lžíce vody, 1,5 lžíce Sherry brandy, cukr a citronovou šťávu. Vše za stálého míchání vaříme při mírné teplotě do doby, až se cukr rozpustí. Jednu lžíci Maizeny rozpustíme v jedné lžíci vody, směs vmícháme do citronového sirupu a vaříme jen chvilku do zhoustnutí.
  • 5
    Každou porci usmažených kuřecích řízků posypeme cibulkou a přelijeme 1 lžíci citronového sirupu.
  • 7

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.