Kuřecí prsa s citronovým sirupem
55 min.
Ingredience
- citronový sirup
- 2lžíceSherry brandy
- 3lžíceVoda pitná
- 2lžíceCukr krupice
- 0,8decilitrCitronová šťáva
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- marináda
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceSherry brandy
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
- na obalení
- 1lžíceSezam - semena
- 2,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyCibule
- 700gramůKuřecí prsa
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
15 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Omytá kuřecí prsa pokrájíme na 1-2 cm tenké nudličky. Připravíme si marinádu: v míse rozmícháme dohladka 2 lžíce sójové omáčky se žloutkem. Přidáme 2 lžíce Sherry brandy a 1,5 lžíce Maizeny. Maso v marinádě promícháme a necháme odležet 15 minut.
- 2Lahůdkovou cibulku očistíme omyjeme, pokrájíme na kolečka a odložíme do misky.
- 3Do talíře nasypeme hladkou mouku. Marinované kousky masa obalíme v mouce, kterou jsme smíchali se sezamovými semínky. Obalené kousky masa smažíme ve woku na rozpáleném oleji dozlatova. Usmažené maso vyjmeme z tuku a necháme na papírové utěrce odkapat.
- 4V menším hrnci připravíme citronový sirup. Dáme do něj 2 lžíce vody, 1,5 lžíce Sherry brandy, cukr a citronovou šťávu. Vše za stálého míchání vaříme při mírné teplotě do doby, až se cukr rozpustí. Jednu lžíci Maizeny rozpustíme v jedné lžíci vody, směs vmícháme do citronového sirupu a vaříme jen chvilku do zhoustnutí.
- 5Každou porci usmažených kuřecích řízků posypeme cibulkou a přelijeme 1 lžíci citronového sirupu.
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.