Kuřecí prsa s pórkem a slaninou
45 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
- 2kusyRajčata
- 8plátkůAnglická slanina
- 2lžíceOlej olivový
- 500gramůPórek
- 375mililitrůVývar drůbeží
- 170mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
15 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Pórek omyjeme a nakrájíme na větší dílky, omytý tymián jemně nasekáme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka.
- 2Kuřecí prsa osušíme, osolíme a maso z každé strany nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Do každé kapsy pak dáme dvě kolečka rajčat, omotáme plátkem slaniny a tu k masu přichytíme párátkem.
- 3Na pánvi rozehřejeme olej a na něm maso 2 až 3 minuty pečeme z obou stran, dokud nemá zlatavou barvu.
- 4V ohnivzdorné mise rozehřejeme 1 lžíci oleje, dáme do ní opečené maso a mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia. Pečeme přibližně 15 minut.
- 5Dílky pórku potřeme olejem a pečeme na pánvi, dokud nezměkne.
- 6Pak pórek vyndáme a můžeme dát do misky k masu.
- 7Do pánve nalijeme vývar a za stálého míchání vaříme 3 minuty, než se přibližně polovina směsi nevyvaří. Pak přimícháme smetanu a na mírném ohni vaříme ještě maximálně 3 minuty, dokud šťáva nezhoustne.
- 8Maso a pórek přeložíme na servírovací talíře a přelijeme směsí z pánve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.