Kuřecí prsa s pórkem a slaninou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
15 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek omyjeme a nakrájíme na větší dílky, omytý tymián jemně nasekáme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka.
  • 2
    Kuřecí prsa osušíme, osolíme a maso z každé strany nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Do každé kapsy pak dáme dvě kolečka rajčat, omotáme plátkem slaniny a tu k masu přichytíme párátkem.
  • 3
    Na pánvi rozehřejeme olej a na něm maso 2 až 3 minuty pečeme z obou stran, dokud nemá zlatavou barvu.
  • 4
    V ohnivzdorné mise rozehřejeme 1 lžíci oleje, dáme do ní opečené maso a mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia. Pečeme přibližně 15 minut.
  • 5
    Dílky pórku potřeme olejem a pečeme na pánvi, dokud nezměkne.
  • 6
    Pak pórek vyndáme a můžeme dát do misky k masu.
  • 7
    Do pánve nalijeme vývar a za stálého míchání vaříme 3 minuty, než se přibližně polovina směsi nevyvaří. Pak přimícháme smetanu a na mírném ohni vaříme ještě maximálně 3 minuty, dokud šťáva nezhoustne.
  • 8
    Maso a pórek přeložíme na servírovací talíře a přelijeme směsí z pánve.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.