Kuřecí prsa v burákové krustě
23 min.
Ingredience
- 80gramůArašídy
- 600gramůKuřecí prsa
- 30mililitrůOlej rostlinný
- Na marinádu
- 1,5lžičkyPetržel - nať
- 250gramůMed včelí
- 2lžíceChilli omáčka
- 1lžíceCitronová šťáva
- 80gramůArašídy
- 150gramůMáslo arašídové
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
40 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1V míse promícháme rozpuštěný med a ostatní suroviny na marinádu. Kuřecí prsa lehce naklepeme, nakrájíme na pruhy, vložíme do marinády a namočíme ze všech stran. Pod fólií necháme asi 3 hodiny marinovat. Špejle namočíme do vody.
- 2Marinované maso napichujeme na špejle a klademe na olejem potřený rošt. Pečeme na předehřátém grilu asi 6 minut. Během grilování špízy otáčíme a potíráme marinádou.
- 3V mezičase na suché pánvi opečeme drcené arašídy. Před podáváním grilované maso v arašídech obalíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.