Kuřecí pyré

70 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1135 kcal
Bílkoviny
79 g
Tuky
59 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
313 mg
Cukr
79 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vložíme celé kuře, zalijeme bujónem a vaříme 45 minut. Kuře vyjmeme, vykostíme, prsíčka dáme stranou a zbytek masa nakrájíme na malé kousky. K masu přisypeme vařenou rýži, zalijeme trochou vývaru a rozmixujeme. Konzistenci upravíme zbylým vývarem a znovu přivedeme k varu.
  • 2
    Ve smetaně rozkvedláme žloutky a pomalu vléváme do vroucí polévky. Odstavíme z ohně. Nakonec vmícháme 4 lžíce másla. Podáváme v polévkové míse.
  • 3
    Do talíře dáme několik kostiček kuřecích prsíček, které jsme si odložili, a zalijeme kuřecím krémem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.