Kuřecí pyré
70 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 250gramůRýže dušená
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2litryBujón slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1135 kcal
Bílkoviny
79 g
Tuky
59 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
313 mg
Cukr
79 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme celé kuře, zalijeme bujónem a vaříme 45 minut. Kuře vyjmeme, vykostíme, prsíčka dáme stranou a zbytek masa nakrájíme na malé kousky. K masu přisypeme vařenou rýži, zalijeme trochou vývaru a rozmixujeme. Konzistenci upravíme zbylým vývarem a znovu přivedeme k varu.
- 2Ve smetaně rozkvedláme žloutky a pomalu vléváme do vroucí polévky. Odstavíme z ohně. Nakonec vmícháme 4 lžíce másla. Podáváme v polévkové míse.
- 3Do talíře dáme několik kostiček kuřecích prsíček, které jsme si odložili, a zalijeme kuřecím krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.