Kuřecí řízky s chřestem

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
21 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný chřest svážeme do svazečků a ve vařící osolené vodě uvaříme doměkka. Po vyjmutí jej necháme okapat.
  • 2
    Omyté řízky naklepeme, osolíme, po jedné straně obalíme v mouce a v rozehřátém oleji pomoučenou stranou nahoru je zprudka opečeme. Po 2 minutách řízky obrátíme a opečeme po druhé straně.
  • 3
    Opečené řízky dáme do gratinovacích misek (nebo na pánvičku), poklademe je chřestem, plátky sýru a zapečeme v silně vyhřáté troubě.
  • 4
    Slijeme olej z pánve, přidáme máslo, trochu vody a odvaříme připečenou šťávu. Řízky upravíme na talíře, podlijeme šťávou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.