Kuřecí řízky s chřestem
65 min.
Ingredience
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyKuřecí prsa
- 400gramůChřest bílý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 100gramůSýr Moravský bochník 45%
- 3lžíceOlej stolní
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
21 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěný chřest svážeme do svazečků a ve vařící osolené vodě uvaříme doměkka. Po vyjmutí jej necháme okapat.
- 2Omyté řízky naklepeme, osolíme, po jedné straně obalíme v mouce a v rozehřátém oleji pomoučenou stranou nahoru je zprudka opečeme. Po 2 minutách řízky obrátíme a opečeme po druhé straně.
- 3Opečené řízky dáme do gratinovacích misek (nebo na pánvičku), poklademe je chřestem, plátky sýru a zapečeme v silně vyhřáté troubě.
- 4Slijeme olej z pánve, přidáme máslo, trochu vody a odvaříme připečenou šťávu. Řízky upravíme na talíře, podlijeme šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.